Правове регулювання питань корпоративної сталості: міждисциплінарна розмова з Беате Шоф’єлл

Панельна дискусія

Правове регулювання питань корпоративної сталості: міждисциплінарна розмова з Беате Шоф’єлл

 

25 липня 2024 року є датою набрання чинності Директиви ЄС з належної обачності щодо корпоративної сталості (Corporate Sustainability Due Diligence Directive). Однак увага національних урядів, бізнес-спільноти, науковців, правозахисних і громадських організацій – не тільки в ЄС, але й в усьому світі – вже давно прикута до цього документу, оскільки він представляє собою поворотний момент: належна обачність з прав людини і навколишнього середовища стає обов’язковою для великих компаній в ЄС, у тому числі для їх ланцюгів діяльності.

Окрема увага в Директиві приділяється веденню бізнесу на територіях, уражених конфліктом. Це значно посилює увагу європейських партнерів до того, як працюють європейські компанії та інвестори в Україні.

Важливу роль у формуванні й розвитку правової рамки щодо відповідального ведення бізнесу та її трансформаційного потенціалу відіграє академічна спільнота і громадянське суспільство. Директива ЄС з належної обачності щодо корпоративної сталості є частиною значно більш широкого дискурсу про роль бізнесу в демократичному розвитку суспільства, про його вплив на права людини і верховенство права.

 

Цей захід організовано Правничою групою Вагенінгенського університету в рамках проекту Rebalance та включено до програми Харківського юридичного форуму.

 

“Solidarity as Responsible Business Conduct beyond Corporate Respect for Human Rights”

 

 

YOUTUBE ТРАНСЛЯЦІЯ

 

РЕЄСТРАЦІЯ НА ЗАХІД

27 вересня 2024
15.00 - 18.00
Онлайн
Реєстрація учасників на захід у форматі Zoom
Безкоштовно

СПІКЕР

Беате Шоф’єлл

Професорка юридичного факультету Університету Осло та кафедри європейських правових досліджень Коледжу Європи, координаторка «Дочок Феміди»: міжнародної мережі жінок-науковців у сфері бізнесу.

МОДЕРАТОР

Надя Берназ

Доцентка та в.о. голови правничої групи, Вагенінгенський університет.

КООРДИНАТОР

Олена Уварова

Постдоцентка програми MSCA4Ukraine, юридична група, Вагенінгенський університет, голова Міжнародної лабораторії БПЛ в Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого.

Дякуємо за реєстрацію!

Шановний/-a колего!

Дякуємо за реєстрацію на сайті VIII Харківського міжнародного юридичного форуму. Будемо раді Вашій участі та чекаємо на зустріч у вересні!

Протягом тижня Ви отримаєте повідомлення на вказану адресу електронної пошти з офіційним запрошенням та додатковою інформацією.

З повагою,
Співголова оргкомітету Форуму
Ректор НЮУ імені Ярослава Мудрого
А.П. Гетьман