Олег Гущин

Д-р Олег Гущин – український юрист з досвідом роботи у Збройних Силах України, академічних колах та міжнародних відносинах.

Він є автором численних доповідей та публікацій, зокрема у сфері міжнародної безпеки, трансформації оборони, оперативного права та захисту цивільного населення.

Як викладач д-р Гущин брав участь у програмі Erasmus+ та Літній правничій школі ELSA з права збройних конфліктів та міжнародної безпеки.

Він також неодноразово брав участь у заходах з міжнародної безпеки, таких як: Круглий стіл у Сан-Ремо з актуальних питань МГП, конференція EuroISME з питань міської війни, Варшавський кіберсаміт, конференція з питань інформації, дезінформації та кібербезпеки. В рамках проекту «Перехідне правосуддя», що реалізується Міжнародною платформою CivilM+, д-р Гущин опублікував звіт «Захист цивільного населення як нова гуманітарна концепція: виклики та комплексний підхід для України».

Наразі Олег Гущин, окрім наукової діяльності, є юридичним радником команди Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими – урядової установи, яка координує діяльність державних органів України у сфері дотримання норм ЖК ІІІ та ЖК IV.