Франсуа Грюневальд

Cільськогосподарський інженер з INA-PG, працює в гуманітарному секторі понад 40 років. Після роботи в ООН, Міжнародному комітеті Червоного Хреста та неурядових організаціях він заснував Groupe URD (https://www.urd.org), дослідницький та оціночний інститут, що спеціалізується на кризовому менеджменті, гуманітарній діяльності та реконструкції.

Колишній доцент Університету Париж XII Валь-де-Марн, він також викладав у різних установах Європи, Канади та США. Автор численних статей, редактор кількох книг, серед яких “Entre Urgence et développement” (“Між надзвичайною ситуацією та розвитком”), “Villes en Guerre et Guerre en Villes” (“Міста на війні та війна в містах”) та “Bénéficiaires ou partenaires: quelques rôles pour les populations dans l’action humanitaire” (“Бенефіціари чи партнери: деякі ролі місцевого населення в гуманітарній діяльност”), опублікованих у видавництві Editions Karthala.

Він координує дослідницьку роботу Groupe URD в Україні, зокрема, з питань енергетики, доступу до води, ролі волонтерів у гуманітарній діяльності та навколишнього середовища в контексті війни в Україні – теми, за якими він провів численні дослідження в інших конфліктах по всьому світу.