Анна Стаханова

Досвідчена експертка у галузі міжнародних злочинів, реформи прокуратури та забезпечення відповідальності. Наразі вона обіймає посаду головної експертки з питань відповідальності за міжнародні злочини у Проєкті ЄС «Право – Justice» в Україні, де відіграє важливу роль у наданні консультацій та проведенні навчання для ключових учасників української системи правосуддя, зокрема суддів, прокурорів та адвокатів. До цього Анна працювала міжнародним консультантом з питань відповідальності за воєнні злочини в Офісі з демократичних інститутів та прав людини ОБСЄ (ODIHR) у Польщі, де надавала експертні рекомендації щодо узгодження українського законодавства з міжнародним правом, а також щодо процесів розслідування, переслідування та судового розгляду воєнних злочинів.

Анна має великий досвід управління проєктами, зокрема в рамках Консультативної місії Європейського Союзу (EUAM) в Україні, де вона координувала ініціативи щодо зміцнення потенціалу українських правоохоронних органів у забезпеченні відповідальності за міжнародні злочини та сприяла просуванню реформ у сфері верховенства права та правосуддя. Її попередня робота в Місії Європейського Союзу з прикордонної допомоги Молдові та Україні (EUBAM) була важливою для просування зусиль із примирення в Республіці Молдова та впровадження ефективних моделей управління кордонами.

Анна має ступінь магістра права (LLM) Лондонської школи економіки та політичних наук, зі спеціалізацією у міжнародному праві, а також додаткові ступені магістра права та лінгвістики Національного університету «Одеська юридична академія» та Одеського національного університету імені І.І. Мечникова.