Тетяна Бурак

Радник з питань захисту прав споживачів фінансових послуг, Проект USAID «Трансформація фінансового сектору».

Тетяна Бурак працює радником з питань захисту прав споживачів фінансових послуг у Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» з березня 2017 року. Вона веде всі проекти та ініціативи із захисту прав та підвищення фінансової обізнаності споживачів фінансових послуг.

З 2015 року по 2017 року пані Бурак працювала в Департаменті стратегії та реформування Національного банку України. Вона координувала діяльність з виконання Комплексної програми розвитку фінансового сектору України до 2020 року, Цільову команду реформ фінансового сектору, роботу з надання технічної підтримки з боку міжнародних донорських організацій та трансформаційні проекти у співпраці з ЄБРД.

Пані Бурак має 9 років досвіду роботи у сфері банківського та фінансового сектору і 5 років досвіду у сфері захисту прав споживачів фінансових послуг. Вона очолювала роботу з впровадження змін та управління проектами в таких авторитетних організаціях як Укрсіббанк (BNP Paribas Group), ПРАВЕКС-БАНК (Intesa Sanpaolo Group) та Anheuser-Busch InBev.

Пані Бурак є основним автором законопроекту про установу фінансового омбудсмена та ідеологом та організатором першої в Україні Міжнародної конференції із захисту прав споживачів у 2017 році. Вона проводила різноманітні дослідження на фінансовому ринку (споживче кредитування, страхування тощо), численні медіа-кампанії, давала інтерв’ю на теле- та радіопередачах, виступала з презентаціями та має численні публікації на тему реформи фінансового сектору та просвіти населення України з фінансових питань.

Пані Бурак має ступінь магістра з економіки та права від Харківського гуманітарного університету «Народна українська академія» (2010 р.).