Юлія Вітка

Заступник керівника Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору».                                                                       

Юлія Вітка працює на посаді заступника керівника Проекту USAID «Трансформація фінансового сектору» з 2016 року. Вона здійснює нагляд за виконанням більшої частини технічних завдань та очолює роботу з проведення досліджень на ринках капіталу та товарних ринках, у сфері доступу до фінансування, а також у законодавстві та регулюванні.

Пані Вітка має 15 років досвіду роботи у сфері реформування фінансового сектору України на посадах начальника юридичного відділу та розробника законодавчих та нормативно-правових актів для українського фінансового сектору. Більша частина її кар’єри присвячена роботі в міжнародних проектах технічної допомоги USAID, IFC та Представництва ЄС.

Важливий управлінський досвід пані Вітка отримала в проектах «Розвиток фінансового сектору» (FINREP) I та II, де очолювала окремий напрямок роботи (обіймала посаду начальника відділу). У 2015-2016 рр. пані Вітка працювала старшим юридичним радником Проекту EU FINSTAR, де розробляла та впроваджувала систему консолідованого нагляду для регуляторів фінансового сектору, і в Програмі IFC з вдосконалення користування складськими свідоцтвами на сільськогосподарську продукцію, де очолювала роботу з розробки та вдосконалення законодавства у сфері фінансування агропромислового комплексу.

Пані Вітка є основним автором законодавства з питань захисту прав споживачів фінансових послуг в Україні. Вона керувала проектом із захисту прав споживачів в рамках Комплексної програми розвитку фінансового сектору України до 2020 року і є одним з авторів законів про товарну біржову торгівлю та фінансові інструменти.

Пані Вітка давала численні інтерв’ю на теле- та радіопередачах, виступала з презентаціями, має численні публікації на тему реформи фінансового сектору та просвіти населення України з фінансових питань.